Budyń Chlebowy W Stylu Południowym
Budyń chlebowy w stylu południowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.36 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, jajka, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wegański budyń bananowy w stylu południowym, Budyń Chlebowy Południowy, oraz Wiejski Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na budyń chlebowy: masło 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia z 1 łyżką masła.
Do naczynia włożyć kostki chleba.
W dużej misce wymieszać pół na pół, 3/4 szklanki cukru, wanilię, 1 łyżeczkę cynamonu, sól i jajka.
Wlać tę mieszankę na chleb. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. roztop pozostałe 3 łyżki masła w kuchence mikrofalowej lub na kuchence i skropić na wierzchu budyniu chlebowego.
Połączyć pozostałe 2 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu i posypać wierzchem.
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku.
Piec, aż krawędzie zaczną rosnąć, nóż włożony do środka wychodzi głównie czysty i budyń trzęsie się po wstrząśnięciu, 45 do 50 minut. Schłodzić na stojaku 35 do 40 minut przed podaniem.
Do sosu: Puree jagody w robocie kuchennym. Nacisnąć przez sitko o drobnej siatce. Wymieszać z miodem i sokiem z limonki. Smak i dostosować z więcej miodu, jeśli nie jest wystarczająco słodki dla ciebie.
Budyń chlebowy podawać z sosem.
Udekoruj dodatkowymi jagodami i gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.