Budyń bananowy
Banana Muffin Pudding to deser dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 327 kalorii , 7 g białka i 11 g tłuszczu . Za 64 centy za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu waniliowego, bananów, skrobi kukurydzianej i masła. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% to danie nie jest tak wybitne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Banana & Oreo Muffin , Carrot Cake Muffin Cookies i Earl Grey Raisin Muffin .
Instrukcje
Przygotuj krem: w średniej wielkości rondlu zagotuj mleko na średnim ogniu.
Ubij żółtka, skrobię kukurydzianą, cukier i sól w dużej misce. Stopniowo wlewaj gorące mleko do mieszanki jajecznej, cały czas mieszając.
Wlej mieszankę z powrotem do rondla i gotuj, stale mieszając, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać, około 3 minut. Przecedź przez drobne sito do miski, ugniatając budyń gumową szpatułką. Wymieszaj masło i wanilię, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odłóż 1 lub 2 kawałki muffinek do pokruszenia na wierzchu. W 6 szerokich słoikach lub 2-kwartowej formie do sufletów ułóż warstwami kawałki muffinek, plasterki banana i krem; pokrusz odłożone kawałki muffinek na wierzchu. Przykryj i schłódź w lodówce przez 2 do 4 godzin przed podaniem.
Zdjęcie autorstwa Con Poulos