Budino di Zucca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Budino di Zuccan. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sera asiago, mąki, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Kokos Budino, Czekoladowe Budino, oraz Toffi Budino.
Instrukcje
Usuń skórkę piżmową i nasiona.
Pokrój miąższ piżmowy na kawałki 1/2 cala. W głębokim garnku umieść 6 litrów wody na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki soli i kawałki orzecha piżmowego. Doprowadź do wody do wrzenia i gotuj, aż orzech piżmowy będzie całkowicie miękki, około 15-20 minut.
Gdy orzech piżmowy będzie miękki, odcedź garnek i przepuść miąższ piżmowy przez młyn spożywczy.
Umieść butternut w małym garnku na małym ogniu.
Dodaj masło do puree piżmowego i za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj, aby uzyskać jednorodną mieszankę, podobnie jak tłuczone ziemniaki. Sól i pieprz do smaku i kontynuuj mieszanie, aż mieszanina znajdzie się po suchej stronie.
Dodaj mąkę do mleka i wymieszaj, aby trochę mąki rozpuścić.
Dodaj mieszankę mleka do orzecha piżmowego i kontynuuj mieszanie, aż orzech piżmowy będzie nieco sztywny i trudny do wymieszania.
Zdejmij orzech piżmowy z ognia i pozostaw do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Gdy orzech piżmowy osiągnie temperaturę pokojową, dodaj żółtka i ser, mieszając, aż mieszanina dobrze się połączy. Przełóż mieszankę piżmową do okrągłego, lekko posmarowanego masłem 10-calowego naczynia żaroodpornego.
Piec, aż lekko się zrumieni, około 40 minut.
Wyjmij z piekarnika i natychmiast podawaj.