Buche de Noel (ciasto wakacyjne bez zbóż, bezglutenowe)

Buche de Noel (ciasto wakacyjne bez zbóż, bezglutenowe)
Buche de Noel (bez zboża, bezglutenowe ciasto wakacyjne) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 267 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pastowane jajka, ciężką śmietanę, olej kokosowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Czekolada i kokos Bûche De Noël (bezglutenowe), Kremowa wegańska zupa z kukurydzy i czerwonej papryki (bezglutenowa, sojowa, bez orzechów, bez ziarna, bez soli), oraz Malina Molten Lava Cakes (bez ziarna, bezglutenowe, bezmleczne, paleo-friendly, 100% pełnoziarniste).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wytnij pergamin, aby zmieścił się wewnątrz galaretki roll pan.Papier do pergaminu posmarować masłem lub olejem kokosowym, następnie posypać posypką chleba świętojańskiego lub proszku kakaowego, a następnie wyłożyć galaretkę z przygotowanym papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
6 żółtek wymieszać z 4 łyżkami nierafinowanego cukru trzcinowego, solą morską, chlebem świętojańskim lub kakao i ekstraktem z wanilii ze skórką jednej pomarańczy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji i zgęstnienia.Ubić sześć białek z 1/4 łyżeczki śmietany tarter i pozostałe dwie łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego, aż miękkie szczyty tworzą.Złóż ubitą mieszaninę białek do żółtka i mieszaniny kakao.Pout ciasto nad do galaretki roll pan na pergaminie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Piec ciasto w temperaturze 375 stopni Fahrenheita przez piętnaście minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do cool.As ciasto ochładza śmietanę z łyżką nierafinowanego cukru trzcinowego i zawartością jednej fasoli wanilii, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Rezerwa.Obficie odkurzyć ciasto z dodatkiem kakao lub proszku karob.Po wystygnięciu ciasta delikatnie odwróć go na rozciągniętą folię aluminiową lub ręcznik kuchenny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek KarobowyProszek Karobowy
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rozłóż bitą śmietanę na ciasto, następnie delikatnie rozwałkuj ciasto według długości i ułóż je na półmisku. Kakao posypane ciasto pękają, odsłaniając teksturę kory i wygląd; jednak, jeśli okaże się, że pęknięcia nieatrakcyjne można również mróz ciasto z ganache czekolady.Pokrój końce rolki pod kątem, a następnie przymocuj je do boku kłody.Pył z dodatkowym kakao lub chleba świętojańskiego, w razie potrzeby, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Proszek KarobowyProszek Karobowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
KoraKora
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn