Buche de Noel (ciasto wakacyjne bez zbóż, bezglutenowe)
Buche de Noel (bez zboża, bezglutenowe ciasto wakacyjne) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 267 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pastowane jajka, ciężką śmietanę, olej kokosowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Czekolada i kokos Bûche De Noël (bezglutenowe), Kremowa wegańska zupa z kukurydzy i czerwonej papryki (bezglutenowa, sojowa, bez orzechów, bez ziarna, bez soli), oraz Malina Molten Lava Cakes (bez ziarna, bezglutenowe, bezmleczne, paleo-friendly, 100% pełnoziarniste).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Wytnij pergamin, aby zmieścił się wewnątrz galaretki roll pan.Papier do pergaminu posmarować masłem lub olejem kokosowym, następnie posypać posypką chleba świętojańskiego lub proszku kakaowego, a następnie wyłożyć galaretkę z przygotowanym papierem do pergaminu.
6 żółtek wymieszać z 4 łyżkami nierafinowanego cukru trzcinowego, solą morską, chlebem świętojańskim lub kakao i ekstraktem z wanilii ze skórką jednej pomarańczy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji i zgęstnienia.Ubić sześć białek z 1/4 łyżeczki śmietany tarter i pozostałe dwie łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego, aż miękkie szczyty tworzą.Złóż ubitą mieszaninę białek do żółtka i mieszaniny kakao.Pout ciasto nad do galaretki roll pan na pergaminie.
Piec ciasto w temperaturze 375 stopni Fahrenheita przez piętnaście minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do cool.As ciasto ochładza śmietanę z łyżką nierafinowanego cukru trzcinowego i zawartością jednej fasoli wanilii, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Rezerwa.Obficie odkurzyć ciasto z dodatkiem kakao lub proszku karob.Po wystygnięciu ciasta delikatnie odwróć go na rozciągniętą folię aluminiową lub ręcznik kuchenny.
Rozłóż bitą śmietanę na ciasto, następnie delikatnie rozwałkuj ciasto według długości i ułóż je na półmisku. Kakao posypane ciasto pękają, odsłaniając teksturę kory i wygląd; jednak, jeśli okaże się, że pęknięcia nieatrakcyjne można również mróz ciasto z ganache czekolady.Pokrój końce rolki pod kątem, a następnie przymocuj je do boku kłody.Pył z dodatkowym kakao lub chleba świętojańskiego, w razie potrzeby, i służyć.