Buche de Noel
Buche de Noel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 488 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 18%. Spróbuj Buche de Noel, Bûche de Noël, oraz Buche de Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć; odstawić. Białka ubić mikserem elektrycznym z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż powstaną sztywne szczyty i cukier się rozpuści, około 2 do 4 minut; odstawić.
Ubij żółtka w dużej misce z mikserem electrix z dużą prędkością, stopniowo dodając 1/2 szklanki cukru; beat 5 minut, lub aż gruby i blady.
Dodać wodę i ekstrakt z wanilii; dobrze ubić.
Dodać mieszaninę mąki; ubić tylko do wymieszania. Złożyć w około 1/3 mieszaniny białka jaja. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Nasmaruj dno i boki galaretki 15"x10". Linia z papieru woskowego; tłuszcz i mąka.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut, lub do sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte. Przesiać cukier puder w prostokącie 15"x10" na tkaninie. Gdy ciasto jest zrobione, natychmiast poluzować z boków patelni; skręcić na tkaninę. Odklej papier woskowy. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ściereczkę razem; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, szew w dół.
Rozwiń ciasto i usuń ręcznik.
Polewę czekoladową rozłożyć na ciasto; ostrożnie przełożyć.
Wytnij 1-calowy ukośny plasterek z jednego końca rolki ciasta.
Umieść bułkę z ciastem na talerzu do serwowania, zszywaj stronę w dół. Umieść kawałek na boku rolki ciasta, aby zmontować węzeł; użyj lukier do" klejenia " w miejscu.
Rozłóż pozostały lukier na torcie i węzeł. Jeśli lukier jest miękki, schłodzić ciasto przed podaniem.
Dekoruj świeżą miętą i świeżą żurawiną.
Polewa czekoladowa: w dużej misce połączyć cukier puder i kakao.
Dodać mleko i masło do mieszaniny cukru; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka.