Bułeczki kukurydziane
Nigdy nie można mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Corn Scones. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 398 kalorii . Za 60 centów za porcję otrzymujesz śniadanie dla 10 osób. Mieszanka proszku do pieczenia, masła, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 39% . Podobne przepisy obejmują Cheese and Corn Scones , Cheesy Potato Corn Scones i Corn Muffins With Fresh Corn .
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, musztardę i sól.
Pokrój masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z serem, kukurydzą i jajkami, aż powstanie miękkie ciasto.
Przenieś ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj delikatnie 10–12 razy lub do momentu, aż przestanie się kleić.
Rozwałkować na grubość 1 cala i wycinać foremką o średnicy 2-1/2 cala lub 3 cali.
Umieścić na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 20–25 minut lub do uzyskania złotego koloru.