Bułeczki cynamonowe
Cinnamon Roll Biscuits może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego repertuaru deserów. Ten przepis na wegetariańskie danie lakto-owo-owo jest przeznaczony dla 14 osób i kosztuje 34 centy za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 259 kalorii . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, mąkę, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Grand Apple and Cinnamon Biscuits , Cinnamon Roll Oatmeal i Acorn Squash Biscuits with Sage & Gruyere .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Wymieszaj maślankę, olej i wanilię z suchymi składnikami i mieszaj, aż masa będzie wilgotna (ciasto będzie lepkie).
Przełóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj 8–10 razy.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 15 x 9 cali.
Rozsmaruj masło tak, aby krawędzie były oddalone o około 1,25 cm.
Jeśli chcesz, wymieszaj cukier, cynamon, kardamon i orzechy pekan; posyp nimi masło.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku, a następnie zlep szwy, aby je uszczelnić.
Pokroić na plastry o grubości 1-1/2 cala.
Układać w odstępach 2,5 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 20–25 minut, aż lekko się zrumieni.
Tymczasem w małej misce wymieszaj cukier puder, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję pozwalającą na mżawkę.