Brzoskwiniowy szewc
Jeśli chcesz dodać więcej wegetariańskich przepisów na lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, Peach Cobbler może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 269 kalorii, 4 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup cukier, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To bardzo przystępny przepis dla fanów kuchni południowej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 32%. Podobne przepisy to Old Fashioned Peach Cobbler (AKA Peach Puzzle), Best Peach Cobbler Ever i Peach Cobbler.
Instrukcje
W małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka. Wymieszaj brzoskwinie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 5-8 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Wlać do natłuszczonej 1-qt. naczynie do pieczenia.
W misce wymieszaj masę ciasteczkową i cukier. Wymieszaj mleko i olej, aż będą wilgotne. Nakładać łyżkami na brzoskwinie.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złotobrązowy.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Musujące, Port, Riesling, Moscato Dasti, Zinfandel
Cobbler można łączyć z kremową sherry, winem musującym i porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "