Brzoskwiniowy chrupiący z sosem klonowym
Brzoskwinia Crisp z sosem Klon krem może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 696 kalorii, 5G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Do Góry Nogami Ciasto Brzoskwiniowe Z Imbirowym Sosem Klonowym, Spiced Maple Peach Oat Crisp, oraz Lody Brzoskwiniowo-Klonowe # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, cukier granulowany, cynamon, gałkę muszkatołową i sól za pomocą widelca lub noża do ciast.
Masło pokroić na małe kawałki i stopniowo dodawać do mieszanki mąki, aż równomiernie wymieszać. Pokrój brzoskwinie o grubości 1/2 cala do miski.
Dodać skórkę z połowy cytryny. Wycisnąć sok z połowy cytryny i wymieszać z brzoskwiniami i skórką.
Dodać 2 łyżki syropu klonowego do brzoskwiń i dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę brzoskwini do małej patelni (8 lub 9-calowy kwadrat) i równomiernie przykryć polewą okruchową. Przykryć folią i piec 15 minut.
Wyjąć folię i piec, aż chrupiące i brązowy na wierzchu, dodatkowe 20 do 30 protokół. Do sosu z kremem klonowym wlać ciężką śmietanę do rondla.
Dodaj pozostałe 5 łyżki syropu klonowego i syropu kukurydzianego i mieszać na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejsza się o około jedną trzecią, o 15 protokół. SOS przechowywać w lodówce, aż będzie zimny i gęsty. Lub, jeśli się spieszysz, umieść rondel w małej misce z lodem (lód stopi się i zamieni w lodowatą wodę). Mieszając mieszaninę, ostygnie i zagęści w ciągu około 15 minut.
Skropić sos krem klon nad brzoskwinia crisp.