Brzoskwiniowa Tarte Tatin

Brzoskwiniowa Tarte Tatin
Brzoskwiniowa Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, ocet jabłkowy, brzoskwinie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brzoskwiniowa Tarte Tatin, Brzoskwiniowa Tarte Tatin, oraz Brzoskwiniowo-Nektarynowa Tarta Tatin.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 5 składników w procesorze. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Dodaj 3 łyżki wody z lodem i ocet; za pomocą włączania/wyłączania, mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
OcetOcet
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
3
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Przenieść do bez obręczy blachy do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania napełniania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Rozgrzej piekarnik do 218°. wymieszać cukier i 3 łyżki wody w ciężkim żaroodpornym (najlepiej żeliwnym) patelni o średnicy 9 cali z 2-calowymi bokami na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni kolor na jasny bursztynowy, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast, około 6 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Fajne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Umieść 1 brzoskwiniową połowę, zaokrągloną stroną w dół, na środku patelni. Ułóż ćwiartki brzoskwini blisko siebie, zaokrąglone w dół, w koncentrycznych kręgach wokół połowy brzoskwini. Nacisnąć pozostałe pół i ćwiartki brzoskwini, zaokrąglone bokiem w dół, na szczycie pierwszej warstwy. Gotować na średnim ogniu, aż karmel bąbelki gęsto, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść schłodzone ciasto na gorących owocach.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
5
Odstawić 3 minuty, aby zmiękczyć. Podwijaj brzegi ciasta wokół owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OwoceOwoce
6
Piec tarta, aż skórka będzie złota, a nadzienie zgęstnieje i ciemnieje, około 30 minut. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Umieść talerz na patelni. Używając rękawic kuchennych, Odwróć tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
8
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn