Brzoskwinia i jagoda grunt
Brzoskwiniowo-jagodowy grunt wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 357 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 78 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz pod ręką mleko, sok pomarańczowy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Jagodowy Grunt, Jagodowy Grunt, oraz Jagodowy Grunt.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Masło szerokie płytkie naczynie żaroodporne. Zmiksuj mąkę kukurydzianą ze skórką pomarańczową i sokiem, a następnie włóż do dużej patelni z cukrem. Brzoskwinie pokroić w plasterki i dodać do patelni. Doprowadzić powoli do wrzenia, mieszając delikatnie, aż sos będzie lśniący i zagęszczony, około 3-4 min.
Zdjąć z ognia, wymieszać z jagodami i wrzucić do przygotowanego naczynia.
Przełóż mąkę do miski i dodaj 50 g masła. Masło wcierać w mąkę, aż będzie przypominało drobną bułkę tartą, następnie wymieszać z połową cukru.
Pozostały cukier wymieszać z cynamonem i odstawić.
Do suchych składników dodać mleko i wymieszać z miękkim ciastem. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i krótko zagnieść.
Rozwałkować na Podłużny kształt o wymiarach około 16 x 24 cm.
Posmarować roztopionym masłem i równomiernie posypać ostrym cukrem.
Zwiń z jednej długiej strony i pokrój na 12 plastrów. Ułóż wokół górnej części naczynia, pozostawiając odsłonięty środek.
Piec przez 20-25 minut, aż polewa będzie chrupiąca i złocista.