Bruschetta z Fontiną i zieleniną
Need a vegetarian hor d ' oeuvre? Bruschetta z Fontinanem i zieleniną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,13 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Mieszanka szpinaku, czosnku, płatków pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na wybitny wynik spoonacular 88%. Spróbuj Bruschetta z Fontinanem i zieleniną, Tomato & Fontina Bruschetta, oraz Bruschetta z Fontinanem i szparagami podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W przypadku tostów: umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Ułożyć kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia i skropić oliwą z oliwek.
Piec do jasnego złota, około 10 minut. Schłodzić przez 2 minuty. Pocierać ciepłe tosty ściętą stroną czosnku. Odłóż na bok.
Do polewania: na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj płatki czosnku i czerwonej papryki i gotuj, aż czosnek będzie pachnący, około 30 sekund.
Dodać 1/2 szpinaku i mieszać, aż zacznie więdnąć, około 2 do 3 minut.
Dodaj pozostały szpinak i gotuj do więdnięcia, około 2 minut. Doprawić solą, do smaku. Używając szczypiec, ułóż szpinak na tostach.
Posyp serem i piecz przez 5 do 8 minut, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać. Doprawić solą i ostudzić przez 2 minuty.
Przełóż bruschettę na talerz i podawaj.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z nich jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych owocowych smakach zrównoważonych odrobiną dębu.