Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą
Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 6,83 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1513 kalorii, 50g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz bagietkę, liście bazylii, miód kasztanowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą, Chała Bruschetta z cytrynowym Ricottanem i miodem, oraz Pieczony Pomidor-Ricotta Bruschetta.
Instrukcje
Linia duży obramowany blachy do pieczenia z pergaminem. W dużej misce, wrzucić pomidory z oliwą z oliwek, miód, liście tymianku, sól i pieprz. Zeskrobać pomidory na przygotowaną blachę do pieczenia i obrócić je pokrojone bokiem.
Pieczemy pomidory przez około 1 godzinę i 25 minut, aż zaczną się kurczyć i brązowieć.
Rozłóż plastry bagietki na blasze do pieczenia. Dusić przez około 30 sekund z każdej strony, aż krawędzie będą złotobrązowe.
Rozłóż ricottę na plastrach bagietki i polej powoli pieczonymi pomidorami. Pomidory lekko skropić miodem gryczanym, posypać pokrojoną bazylią i podawać z dodatkiem miodu gryczanego.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.