Brukselka z cebulą i boczkiem
Brukselka z cebulą i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i podnieś grubo boczek, ząbki czosnku, grubą sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kremowy Boczek - Cebula Brukselka, Pyszne Brukselki Z Boczkiem I Cebulą, oraz Karmelizowana Cebula-(Czasami Boczek) - I Pekan Brukselka.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 8 protokół.
Dodać cebulę i czosnek, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać bulion, doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru i gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 12 minut.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej osolonej wody, blanszować brukselkę, aż ledwo miękkie, o 3 protokół.
Dodaj kiełki na patelni. Dusić delikatnie na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż stanie się miękki przez cały czas, około 10 minut; doprawić solą i pieprzem. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś do miski. Gotować płyn na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zredukowana do 1/2 Puchar.
SOS polać brukselką i podawać.