Brukselka z boczkiem z Applewood
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać brukselki z Applewood Bacon spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz applewood-wędzony boczek, mocno brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka w / Applewood wędzony boczek i orzechy laskowe, Boczek Brukselka, oraz Brukselka z boczkiem.
Instrukcje
Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie na ok. 4 minuty; odcedzić. Zanurz kiełki w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 10 minut lub aż ostry; usunąć boczek, i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżka. kapie na patelni.
Roztopić masło w gorących kroplach na średnim ogniu; wymieszać z brązowym cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Gotować, ciągle mieszając, 1 minutę lub aż cukier stopi się i sos lekko zgęstnieje. Wymieszać z brukselką; gotować, często mieszając, 10 do 12 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Przyniesiony do stołu przez Szefa Kuchni Bretta McKee z Eli ' s Table w Charleston w Południowej Karolinie.