Brukselka Prosta
Proste brukselki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 201 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo popękany pieprz, masło, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez SippitySup. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Brukselka Prosta, Brukselka Smażona Prosta, oraz Pieczona brukselka Z Redukcją balsamiczną, kozim serem i migdałami {bezglutenowa, niskowęglowodanowa + Super prosta}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.In w małej misce połącz szalotkę, miód, octy i oliwę z oliwek; doprawić 1 łyżeczką soli i ½ łyżeczki czarnego pieprzu.
Trzepaczka do miksowania. Odstawić.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Obficie posolić wodę. Brukselkę przeciąć o połowę przez koniec łodygi, dodać do wrzącej wody. Gotować je 1 do 2 minut, aż lekko zmięknie.
Kiełki umieścić w misce i wymieszać z ogolonym parmezanem i łyżką masła.W przypadku podawania w temperaturze pokojowej: pozostawić kiełki do temperatury pokojowej. Mogą być przygotowane wcześniej do tego punktu i przechowywane w osłonie i w lodówce. W takim przypadku doprowadzić je z powrotem do temperatury pokojowej tuż przed podaniem i wrzucić je z parmezanem i dodatkową ½ szklanki vinaigrette.Jak to: jak Ładowanie...