Brukselka glazurowana balsamicznie
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, brukselka w glazurze balsamicznej może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 209 kalorii, 9 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 20 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka pasków bekonu, musztardy, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to brukselka glazurowana balsamicznie, karmelizowana brukselka glazurowana balsamicznie i brukselka glazurowana balsamicznie z pancettą.
Instrukcje
Wytnij „X” w rdzeniu każdej brukselki.
Umieść w dużym rondlu; dodać 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
W międzyczasie na dużej patelni żaroodpornej podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 2 łyżki odcieku.
Cebulę podsmaż w cieście do miękkości. Wymieszaj ocet, musztardę, proszek czosnkowy, sól, brukselkę i boczek; gotuj 2-3 minuty dłużej.
Posypać bułką tartą; podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do złotego koloru.