Brokuły z sosem Cheddar
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać brokuły z sosem Cheddar spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 85 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, musztardę dijon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brokuły Z Sosem Cheddar, Cheddar-SOS Piwny Brokuły, oraz Brokuły Z Sosem Chipotle Cheddar.
Instrukcje
Mąkę umieścić w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką, aż będzie gładkie. Gotować na średnim ogniu 2 minuty lub aż mieszanina jest bąbelkowa i zgęstnieje, stale mieszając. Gotować 1 dodatkową minutę, ciągle mieszając.
Dodaj sery, musztardę, sól, pieprz i tymianek, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Trzymaj ciepło.
Dodaj wodę do dużego rondla na głębokość 1 cala; Ustaw duży parowiec do warzyw na patelni. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać brokuły do gotowania na parze. Brokuły na parze, pod przykryciem, 4 minuty lub do chrupkości.
Brokuły podawać natychmiast z sosem.