Brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą

Brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą
Jeśli masz w pobliżu 35 minut do spędzenia w kuchni, brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą może być wielki bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 119 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, cebulę, brokuły rabe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 512 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Brokuły Rabe I Karmelizowana Cebula Frittata, Gnocchi z brokułami, karmelizowanym czosnkiem i parmezanem, oraz Bonito-duszone małe warzywa z karmelizowanymi brokułami Rabe.

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę, rozłożyć cienką warstwą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, a następnie lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
(Wskazówka: aby przyspieszyć proces karmelizacji, można posypać cebulą szczyptą cukru.) Jeśli cebula zacznie w ogóle wysychać, obniż ogień (możesz dodać do nich trochę wody.) Powinny być brązowe, ale nie wysuszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Blanszować brokuły rabe: po uruchomieniu cebuli, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Cebula zajmuje co najmniej 15 minut, aby gotować, więc będziesz miał czas, aby uzyskać gotowanie wody. Posolić wodę (około łyżki soli na 3 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Przygotuj lodową kąpiel, napełnij dużą miskę w połowie drogi lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj rabe do wrzącej wody. Blanszować przez 1 minutę. Użyj łyżki szczelinowej, aby wyjąć z wrzącej wody i umieścić w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Szokowanie rabe lodowatą wodą pomoże również utrzymać kolor rabe w jasnozielonym kolorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Zauważ, że niektórzy ludzie blanszują swoje rabe, inni nie. Rabe może być raczej gorzki, więc blanszowanie pomoże uwolnić się od goryczy. Jeśli twój rabe nie jest szczególnie gorzki lub lubisz gorzkie warzywa, możesz łatwo pominąć ten krok blanszowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
8
Spuścić lodowatą wodę z rabe. Użyj czystego ręcznika do herbaty, aby delikatnie wycisnąć nadmiar wilgoci z rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
9
Cebulę podsmażyć z płatkami chili i czosnkiem: gdy cebula będzie lekko rumiana, wyjmij je z patelni do miski. Używając tej samej patelni, dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek i podgrzej patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodać płatki chili. Gdy płatki chili zaczną skwierczeć, dodaj czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
11
Gdy czosnek po prostu zaczyna brązowieć na brzegach dodać brokuły rabe i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Wrzucić mieszaninę rabe tak, że dostaje dobrze pokryte oliwą z oliwek. Gotować na dużym ogniu, aż większość wilgoci zniknie, o 5 minut, jeśli blanszowane pierwszy, minutę lub zbyt dłużej, jeśli pominął blanszowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn