Brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą
Jeśli masz w pobliżu 35 minut do spędzenia w kuchni, brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą może być wielki bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 119 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, cebulę, brokuły rabe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 512 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Brokuły Rabe I Karmelizowana Cebula Frittata, Gnocchi z brokułami, karmelizowanym czosnkiem i parmezanem, oraz Bonito-duszone małe warzywa z karmelizowanymi brokułami Rabe.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę, rozłożyć cienką warstwą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, a następnie lekko rumiane.
(Wskazówka: aby przyspieszyć proces karmelizacji, można posypać cebulą szczyptą cukru.) Jeśli cebula zacznie w ogóle wysychać, obniż ogień (możesz dodać do nich trochę wody.) Powinny być brązowe, ale nie wysuszone.
Blanszować brokuły rabe: po uruchomieniu cebuli, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Cebula zajmuje co najmniej 15 minut, aby gotować, więc będziesz miał czas, aby uzyskać gotowanie wody. Posolić wodę (około łyżki soli na 3 ćwiartki wody).
Przygotuj lodową kąpiel, napełnij dużą miskę w połowie drogi lodowatą wodą.
Dodaj rabe do wrzącej wody. Blanszować przez 1 minutę. Użyj łyżki szczelinowej, aby wyjąć z wrzącej wody i umieścić w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Szokowanie rabe lodowatą wodą pomoże również utrzymać kolor rabe w jasnozielonym kolorze.
Zauważ, że niektórzy ludzie blanszują swoje rabe, inni nie. Rabe może być raczej gorzki, więc blanszowanie pomoże uwolnić się od goryczy. Jeśli twój rabe nie jest szczególnie gorzki lub lubisz gorzkie warzywa, możesz łatwo pominąć ten krok blanszowania.
Spuścić lodowatą wodę z rabe. Użyj czystego ręcznika do herbaty, aby delikatnie wycisnąć nadmiar wilgoci z rabe.
Cebulę podsmażyć z płatkami chili i czosnkiem: gdy cebula będzie lekko rumiana, wyjmij je z patelni do miski. Używając tej samej patelni, dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek i podgrzej patelnię na dużym ogniu.
Dodać płatki chili. Gdy płatki chili zaczną skwierczeć, dodaj czosnek.
Gdy czosnek po prostu zaczyna brązowieć na brzegach dodać brokuły rabe i cebulę.
Wrzucić mieszaninę rabe tak, że dostaje dobrze pokryte oliwą z oliwek. Gotować na dużym ogniu, aż większość wilgoci zniknie, o 5 minut, jeśli blanszowane pierwszy, minutę lub zbyt dłużej, jeśli pominął blanszowanie.