Broccolini i ciecierzyca Dal

Broccolini i ciecierzyca Dal
Broccolini i ciecierzyca Dal jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, mielony kminek, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Makaron z cukinią z Broccolini i ciecierzycy z bułką tartą Gremolata, Garlicky Broccolini, oraz Grillowane Broccolini.

Instrukcje

1
Włóż ciecierzycę do dużego garnka, dodaj wodę do przykrycia o 2 cale. i moczyć przez noc. (Lub doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie wyłączyć ciepło i moczyć około 2 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Pulse połowę ciecierzycy w robocie kuchennym z 1/4 szklanki świeżej wody, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wlać do garnka używanego do namaczania. Powtórz z pozostałą ciecierzycą, więcej wody i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj bulion, 1 szklanka wody, kurkumę, mielony kminek i 3/4 łyżeczki. sól do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
KurkumaKurkuma
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, 40 do 50 minut. W międzyczasie cebulę ugotować w oleju na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie głęboko złoty, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia.
8
Wymieszać broccolini do ciecierzycy, powrót do gotowania na wolnym ogniu, i gotować do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BroccoliniBroccolini
CiecierzycaCiecierzyca
9
Wymieszać musztardę i nasiona kminku i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do cebuli i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż kminek zmieni kolor na ciemniejszy, 2 minuty. Odstawić około 1/3 mieszaniny, a resztę wymieszać w dal. Chochla dal i quinoa obok siebie w miseczkach i top z zastrzeżonej mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
MusztardaMusztarda
CebulaCebula
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
SólSól
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
10
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn