Broccolini i ciecierzyca Dal
Broccolini i ciecierzyca Dal jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, mielony kminek, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Makaron z cukinią z Broccolini i ciecierzycy z bułką tartą Gremolata, Garlicky Broccolini, oraz Grillowane Broccolini.
Instrukcje
Włóż ciecierzycę do dużego garnka, dodaj wodę do przykrycia o 2 cale. i moczyć przez noc. (Lub doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie wyłączyć ciepło i moczyć około 2 godzin.)
Pulse połowę ciecierzycy w robocie kuchennym z 1/4 szklanki świeżej wody, aż grubo posiekane.
Wlać do garnka używanego do namaczania. Powtórz z pozostałą ciecierzycą, więcej wody i chiles.
Dodaj bulion, 1 szklanka wody, kurkumę, mielony kminek i 3/4 łyżeczki. sól do garnka.
Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, 40 do 50 minut. W międzyczasie cebulę ugotować w oleju na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie głęboko złoty, 12 do 15 minut.
Wymieszać broccolini do ciecierzycy, powrót do gotowania na wolnym ogniu, i gotować do miękkości, o 12 protokół.
Wymieszać musztardę i nasiona kminku i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do cebuli i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż kminek zmieni kolor na ciemniejszy, 2 minuty. Odstawić około 1/3 mieszaniny, a resztę wymieszać w dal. Chochla dal i quinoa obok siebie w miseczkach i top z zastrzeżonej mieszanki cebuli.
Dodaj więcej soli do smaku.