Broccolini i balsamiczny winegret
Broccolini i balsamiczny Vinaigrette może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól koszerna, oliwa z oliwek, broccolini, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Delikatny Broccolini i balsamiczny winegret, Prześcieradło-spódnica z balsamicznym winegretem, Broccolini i białą fasolą, oraz Broccolini z pikantnym sezamem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przynieś 8 szklanek wody i 2 łyżki soli do wrzenia.
Usuń i odrzuć dolną trzecią łodygi broccolini. Jeśli niektóre łodygi są bardzo grube, przeciąć je na pół wzdłuż.
W międzyczasie, w małej misce, ubij razem oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę, czosnek, 1 1/2 łyżeczki soli i pieprz. Gdy woda dojdzie do pełnego wrzenia, dodać broccolini, powrót do wrzenia, i gotować na dużym ogniu przez 2 protokół, aż łodygi są po prostu miękkie.
Dobrze odcedzić i umieścić w dużej misce.
Wlać tyle opatrunku na broccolini zwilżyć i wrzucić dobrze. Splash obfite wycisnąć świeżego soku z cytryny, posypać solą, i podawać ciepłe lub gorące.