Brie w cieście francuskim z sosem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Brie w cieście francuskim z sosem żurawinowym. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Jeśli masz pod ręką jajko, sok pomarańczowy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brie w cieście francuskim z sosem żurawinowym, Wianek z ciasta francuskiego z żurawiną i Brie, oraz Ciasto Francuskie Owinięte Żurawiną Brie.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj żurawinę, brązowy cukier i sok pomarańczowy.
Podgrzać do wrzenia, często mieszając; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu od 15 do 20 minut, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i żurawina będzie miękka. Wymieszać skórkę pomarańczową; zdjąć z ognia.
W 8-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Migdały gotować na maśle, często mieszając, aż do złotego koloru; zdjąć z ognia.
Piekarnik rozgrzać do 204°. Spray cookie arkusz z gotowania sprayu. Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto zwijamy na prostokąt o wymiarach 16x9 cali.
Wytnij jeden 8 1/2-calowy okrąg i jeden 7-calowy okrąg z ciasta.
Umieścić ser Okrągły na środku dużego koła. Łyżka sosu żurawinowego i migdałów na ser. Doprowadzić ciasto do góry i nacisnąć wokół boku sera.
Górną krawędź ciasta posmarować jajkiem.
Umieść 7-calowe koło na górze, naciskając wokół krawędzi, aby uszczelnić.
Wierzch i bok ciasta posmarować jajkiem.
Dekoracje wyciąć z pozostałego ciasta i ułożyć na wierzchu; posmarować jajkiem.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na blasze na blasze drucianej 1 godzinę przed podaniem.