Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli
Bourride Sètoise-prowansalska zupa rybna z Aïoli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na zupę. Ten przepis służy 60 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szafran, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli, Bourride z cytryną Aïoli, oraz Bourride (gulasz rybny z AÃoli) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni zagotować grubo pokrojone pomidory i cebulę, 5 ząbków czosnku, tymianek, szafran i skórkę pomarańczową.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i jeden kieliszek białego wina plus 1 litr wody.Dusić 20 minut.W międzyczasie, Funt pozostałego czosnku do puree w tłuczku i moździerzu (lub upłynnić go, jeśli czujesz się leniwy).Zmiksować 2 żółtka i dodać sól i pieprz.Stopniowo ubijaj pozostałą oliwę cienkim strumieniem, używając trzepaczki, aż poczujesz, że aioli jest wystarczająco grube.
Dodać sok z cytryny do smaku i pozostawić na jednej stronie. (Nagradzaj się za swoje wysiłki, pijąc drugi kieliszek wina!).
Pokroić skórę i bez kości ryby na 1 " kawałki i dodać go do rondla.Kłusować przez 15 minut.Następnie wyjąć rybę łyżką odsączającą i ogrzać.Wywar przesiać i wyrzucić * warzywa .Odstawić wywar na patelnię i delikatnie podgrzać.Weź około połowy aioli i ubij do niego pozostałe żółtko. Następnie powoli wlej na nią rozgrzany wywar, stale mieszając.Zwrócić tę mieszaninę na patelnię i podgrzewać delikatnie, mieszając cały czas, aż zgęstnieje slightly.It powinien być raczej cienki krem. Nie pozwól mu się zagotować, bo się zsiadnie.Ugotowaną rybę podzielić między miseczki i zalać zupą.
Podawać z cienkimi kromkami tostowego chleba francuskiego i pozostałym aioli.Uwaga: podaję * warzywa-pomidory, cebula i czosnek na boku jako dodatkowe warzywo.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.