Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli

Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli
Bourride Sètoise-prowansalska zupa rybna z Aïoli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na zupę. Ten przepis służy 60 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szafran, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli, Bourride z cytryną Aïoli, oraz Bourride (gulasz rybny z AÃoli) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni zagotować grubo pokrojone pomidory i cebulę, 5 ząbków czosnku, tymianek, szafran i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SzafranSzafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i jeden kieliszek białego wina plus 1 litr wody.Dusić 20 minut.W międzyczasie, Funt pozostałego czosnku do puree w tłuczku i moździerzu (lub upłynnić go, jeśli czujesz się leniwy).Zmiksować 2 żółtka i dodać sól i pieprz.Stopniowo ubijaj pozostałą oliwę cienkim strumieniem, używając trzepaczki, aż poczujesz, że aioli jest wystarczająco grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
AioliAioli
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Dodać sok z cytryny do smaku i pozostawić na jednej stronie. (Nagradzaj się za swoje wysiłki, pijąc drugi kieliszek wina!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Pokroić skórę i bez kości ryby na 1 " kawałki i dodać go do rondla.Kłusować przez 15 minut.Następnie wyjąć rybę łyżką odsączającą i ogrzać.Wywar przesiać i wyrzucić * warzywa .Odstawić wywar na patelnię i delikatnie podgrzać.Weź około połowy aioli i ubij do niego pozostałe żółtko. Następnie powoli wlej na nią rozgrzany wywar, stale mieszając.Zwrócić tę mieszaninę na patelnię i podgrzewać delikatnie, mieszając cały czas, aż zgęstnieje slightly.It powinien być raczej cienki krem. Nie pozwól mu się zagotować, bo się zsiadnie.Ugotowaną rybę podzielić między miseczki i zalać zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
AioliAioli
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podawać z cienkimi kromkami tostowego chleba francuskiego i pozostałym aioli.Uwaga: podaję * warzywa-pomidory, cebula i czosnek na boku jako dodatkowe warzywo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
AioliAioli

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje60
Ocena Zdrowia2
Magazyn