Bourbon Bananas Foster
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Bourbon Bananas Foster. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz pod ręką Likier bananowy, gałkę muszkatołową, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Bananas Foster (bananas Flambé), Banany Foster, oraz Banany Foster.
Instrukcje
Umieść banany na 10-calowej ciężkiej patelni z masłem, brązowym cukrem, likierem i gałką muszkatołową i ustaw na dużym ogniu. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, zacznij łyżką sosu nad bananami, odwracając je po 1 minucie.
Zdejmij z ognia, gdy sos zacznie gęstnieć i bulgotać. Ostrożnie wlej bourbon na patelnię i zapal długą zapałką lub zapalniczką. Kontynuuj gotowanie, aż płomienie zgasną, a sos pokryje grzbiet łyżki.
Podawaj natychmiast z lodami, goframi lub naleśnikami.
Polecane wino: Cream Sherry, Sauvignon Blanc, Port, Wino Różane, Moscato Dasti, Albarino
Cream Sherry, Sauvignon Blanc i Port to moje najlepsze typy dla Bananas Foster. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.