Bouillabaisse Z Kurczaka

Bouillabaisse Z Kurczaka
Bouillabaisse z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 8,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1825 kalorii, 124g białka, oraz 116g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści rozmarynu, sok z cytryny, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse Z Kurczaka, oraz Bouillabaisse Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym piecu holenderskim i brązowych kawałki kurczaka w partiach, aż ładnie rumiane na całym, o 5 do 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Przenieść rumiane kawałki kurczaka na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
4
Obniżyć ogień do średnio-niskiego i dodać do garnka czosnek, szafran, nasiona kopru włoskiego, przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, białe wino, Pernod, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wymieszać i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie, i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż czosnek jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
PernodPernod
SzafranSzafran
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Ostrożnie wlać sos do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Puree aż będzie gładkie. Powrót sos do holenderskiego pieca i dodać ziemniaki i rumiane kawałki kurczaka z ich sokami. Wymieszać ostrożnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Przykryć garnek i piec przez 45 do 55 minut, aż ziemniaki będą miękkie i kurczak jest gotowy. Sprawdź przyprawy i podawaj na gorąco w płytkich miseczkach z dużymi dollops rouille i kromkami chrupiącego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Czosnek i sól umieścić na desce do krojenia i razem mielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mięso MieloneMięso Mielone
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
10
Dodaj żółtko, sok z cytryny, szafran i płatki czerwonej papryki. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
SzafranSzafran
11
Po uruchomieniu maszyny wlej oliwę z oliwek cienkim, stałym strumieniem przez rurę zasilającą, aby uzyskać gęstą emulsję majonezową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
EmulsjeEmulsje
12
Przenieść rouille do miski i przechowywać go w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia33
Magazyn