Bouillabaisse, Uproszczone
Bouillabaisse, uproszczone jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szafranu, pietruszka, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Cassoulet Uproszczony, oraz Uproszczone Naleśniki Owsiane Bananan.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, cebula, i koper włoski i smażyć aż tylko brązowy, 5 do 10 protokół.
Dodaj szafran (jeśli używasz), skórkę pomarańczową, pomidory i sok z bulionu lub małży.
Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się o połowę, około 20 minut.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać ryby (ale nie Skorupiaki). Gotować przez około 2 minuty.
Dodaj wszelkie małże, małże, i krewetki. Gotować na wolnym ogniu, aż skorupy po prostu zaczynają się otwierać, o 4 minuty więcej.
Gotować, aż wszystkie muszle zostały otwarte, krewetki jest różowy i zwinięty, i płatki rybne łatwo, o 2 protokół.
Podawać z garnka, posypane natką pietruszki i posypane chrupiącym chlebem i odrobiną rouille.