Bouillabaisse

Bouillabaisse
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i pescatariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, Bouillabaisse może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 46g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 6,35 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, wywar rybny, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.

Instrukcje

1
W mini robocie posypać pokrojony w kostkę chleb wodą i odstawić, aż woda się wchłonie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodać czosnek, cayenne i sól i proces, aż chleb i czosnek są grubo posiekane. Z włączoną maszyną, skropić oliwą z oliwek i przetwarzać, aż rouille będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Na bardzo dużej, głębokiej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać pory, cebula, koper włoski i posiekany czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać pomidory i gotować, aż zaczną się rozkładać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
7
Dodać liście laurowe, szafran i pastis i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SzafranSzafran
PastisPastis
8
Dodać bulion rybny i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować na małym ogniu, aż warzywa są bardzo miękkie, o 20 protokół. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Stado RybStado Ryb
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9
W robocie kuchennym pulsuj warzywa i bulion do grubego puree. Odcedzić przez drobne sito ustawione na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodać homara i gotować, aż zmieni kolor na czerwony, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
12
Odcedzić i opłukać homara pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
13
Usuń ogon, pazur i golonka mięso i pokroić na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
14
Rozgrzej brojlery. Ułóż plasterki bagietki na blasze do pieczenia i smażyć je 6 cali od ognia przez około 1 minutę na stronę, aż plasterki są złotobrązowe wokół krawędzi. Każdy plasterek natrzeć pozostałym ząbkiem czosnku i lekko skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
BagietkaBagietka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
15
Dodać ziemniaki i pieprz cayenne do bulionu i doprowadzić do duszenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 10 protokół; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
16
Dodaj małże, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż po prostu zaczną się otwierać, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
17
Dodaj żabnicę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
18
Dodaj homara, Lucjan i halibut, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże są otwarte i wszystkie ryby jest gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
SnapperSnapper
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
19
Ustaw tosty bagietki w każdej z 8 płytkich misek. Kadzi rybę i bulion na tosty i góry każdej porcji z 1 łyżką rouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
20
Posypać liśćmi kopru włoskiego i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia67
Magazyn