Bouillabaisse jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 zupa. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koper włoski, oliwę z oliwek, trybulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.
Instrukcje
1
W dużym, grubym dnie garnek na średnim ogniu, podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj koper włoski, cebulę i pory i przykryj szczelną pokrywką. Gotować warzywa, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zacznie zmiękać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Dodaj pomidora i czosnek, ponownie przykryć garnek i kontynuować gotowanie, aż pomidory zaczną się rozkładać, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj pastę pomidorową, cayenne, szafran, ziemniaki, wywar rybny, i Garni bukiet. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są gotowane, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Stado Ryb
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Szafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj owoce morza w kolejności jędrności i czasu gotowania, z gęstszych filetów ryb będzie do garnka pierwszy, a następnie skorupiaków, a następnie krewetek. Gotować zupę, mieszając bardzo minimalnie, aby zachować całe kawałki owoców morza, aż Skorupiaki otworzyły się i filety rybne gotowane przez, 5 do 10 minut łącznie, w zależności od owoców morza są używane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Aby służyć, usunąć i wyrzucić Garni bukiet. Ostrożnie wyjąć ryby i skorupiaki, układając je na dużym talerzu lub w ciepłych miseczkach. Kadzi bulion i ziemniaki na rybę i udekorować ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Skorupiaki
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
7
Podawać na ciepło.
1
Bukiet garni to klasyczny dodatek do zup, gulaszy i bulionów, które nie będą napięte przed podaniem. Aromaty, takie jak seler, ziarna pieprzu, gałązki tymianku, łodygi pietruszki i pory, są zawijane w gazę, wiązane, a następnie dodawane do gotującego się garnka ze składnikami. Całe opakowanie jest następnie wyrzucane przed podaniem potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji