Bombowy kurczak z południa z czerwoną fasolą i ryżem i sałatką Collard Greens

Bombowy kurczak z południa z czerwoną fasolą i ryżem i sałatką Collard Greens
Kurczak Bomb Southern z czerwoną fasolą i ryżem i sałatą może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 1771 kalorii, 94 g białka i 93 g tłuszczu każda. Za 5,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 73% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako południowe danie główne. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, pieprz, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 86%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Perfect Southern Greens ( Jarmuż, Burak, Collard Greens, Musztarda), Perfect Southern Greens ( Jarmuż, Burak, Collard Greens, Musztarda) i Southern Collard Greens.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: frytkownica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2
Fasola i ryż: Na noc przed gotowaniem włóż fasolę do dużego garnka i zalej wodą, aby ją przykryła. Namoczyć na noc w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Szklanka Posiekanej Wędzonej Kiełbasy1 Szklanka Posiekanej Wędzonej Kiełbasy
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Odcedź i wypłucz przed użyciem.
4
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać cebulę, szynkę, kiełbasę, seler, paprykę i smażyć, mieszając kilka razy, aż warzywa będą miękkie, ale nie zrumienione. Dodaj cayenne i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
6
Dodaj fasolę, 3 szklanki bulionu z kurczaka i pomidory i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
7
Dodać tymianek, szałwię i liść laurowy. Doprowadź fasolę do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj fasolę, aż będzie miękka, ale niezbyt miękka, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Usuń liście laurowe. Fasolę doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
9
Usuń 1 szklankę ugotowanej fasoli i rozgnieć ją. Włóż je z powrotem do garnka i wymieszaj, aby połączyć się z całą fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
W ciągu ostatnich 20 minut gotowania fasoli przygotuj ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Groszek Goya®Groszek Goya®
11
Połącz ryż, pozostałe 2 szklanki bulionu z kurczaka i 2 szklanki wody w dużym garnku i zagotuj. Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki, około 20 minut. Trzymaj ryż i fasolę w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Umieść szynkę w dużym garnku i dodaj tyle wody, aby była przykryta. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, lekko przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjmij szynkę z garnka i dodaj kapustę, cytrynę, tymianek, ostry sos i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przykryj lekko uchyloną pokrywką i gotuj kołnierzyki do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Collard GreensCollard Greens
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wyjmij kapustę z garnka i zachowaj płyn z gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Pokrój mięso z golonki i zachowaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj posiekaną szynkę i smaż, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
7
Dodać kołnierzyki i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
8
Dodajemy kilka łyżek płynu z gotowania i mieszamy. Wyłącz ogień, przykryj i trzymaj w cieple.
9
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Połącz bulion z kurczaka, ocet, przyprawę włoską, proszek czosnkowy i cayenne w naczyniu do pieczenia. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem, dodaj kurczaka i wymieszaj. Przykryj naczynie szczelnie folią i piecz przez 30 minut. Zachowaj płyn z gotowania z naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Rozgrzej olej rzepakowy we frytownicy do temperatury 350 stopni F lub napełnij ciężki garnek do połowy olejem rzepakowym i podgrzej go do temperatury 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Wyjmij kurczaka z naczynia do pieczenia i osusz go. Zachowaj płyn w naczyniu do pieczenia. Smaż kurczaka w głębokim tłuszczu, aż będzie rumiany i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
13
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
14
Odcedź płyn z gotowania z naczynia do pieczenia do małego rondla. Doprowadzić do wrzenia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
15
Przed podaniem dodaj kilka kropel octu lub ostrego sosu do sałaty. Na każdy talerz nałóż trochę ryżu, połóż na nim fasolę i kapustę, a na koniec ułóż 2 udka z kurczaka. Na wierzch wyłóż sos z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Collard GreensCollard Greens
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa3słonina wieprzowasłonina wieprzowa4trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości411papryka habaneropomidory duszonepomidory duszone4trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia1warzywo (np. szpinak)cayennecayenne1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocayennecayenne51papryka habaneroposiekany selerposiekany seler1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania7051 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania907papryka habanerocollard greens, cut into thick strips (about 10 cups)collard greens, cut into thick strips (about 10 cups)1warzywo (np. szpinak)suszona szałwiasuszona szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego75papryka habaneroposiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka140papryka habaneroszynka posiekanaszynka posiekana1małe1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego4trochę posiekanej cukiniiSplash hot sauceSplash hot sauce4trochę posiekanej cukiniiApple cider vinegar or hot sauce, for servingApple cider vinegar or hot sauce, for serving2Spód: okruszki z herbatników grahamPrzyprawa włoskaPrzyprawa włoska22 łyżki roztopionego masłaplastry cytrynyplastry cytryny3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu160papryka habaneroposiekana cebulaposiekana cebula227papryka habanerosuszona czerwona fasolasuszona czerwona fasola1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz225papryka habaneroposiekana kiełbasa wędzonaposiekana kiełbasa wędzona1Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw370papryka habaneroryż białyryż biały370papryka habaneroryż białyryż biały

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje ulubione dania z kuchni południowej. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Karthauserhof Riesling QbA Ruwer z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn