Bomba karmelowo-toffi
Przepis na karmelową bombę toffi zaspokoi Twoje południowe pragnienie w około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 378 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 90 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, polewy karmelowej, lodów waniliowych i imbirów. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24%. Wynik ten jest raczej zły. Brownies karmelowo-toffi, dip karmelowy toffi i monety Little Caramel Toffee są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyłóż miskę na 3 filiżanki folią spożywczą.
Połącz okruszki ciasteczek i masło; dociśnij do dna i do góry boków przygotowanej miski. W dużej misce ubij lody i posiekane batoniki, aż się połączą; łyżka do ciasta. Przykryj i zamroź, aż będzie twarde.
W razie potrzeby przytnij brzegi ciasta, nawet lodami. Odwróć na talerz do serwowania; zdejmij plastikową folię.
Odstaw na 10 minut przed krojeniem.
Posmaruj polewą karmelową.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje ulubione dania z kuchni południowej. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Engel Wines Riesling – koszerny z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Wina Engel Riesling - Koszerne
Żywy, wytrawny Riesling z akcentami zielonego jabłka, cytrusów i owoców tropikalnych, uzupełniony delikatnymi aromatami kwiatowymi i wyraźną kwasowością. Ciesz się tym winem schłodzonym.