Bold & Spicy stek z masłem Chipotle
Ten przepis służy 55 i kosztuje 41 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 51 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka steków z wołowiny ribeye, masło, papryka chipotle w sosie adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Stek w plastrach z sosem pieprzowym, Bold & Spicy Meatloaf, oraz Odważne i pikantne ciasto piernikowe Pop dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos do steków, sok z limonki i 1 łyżkę. papryki chipotle aż dobrze wymieszane.
Usuń 1/2 szklanki mieszanki sosu stek do szczotkowania na steki, jak gotować.
Wlać pozostałą mieszaninę sosu stek na steki w dużej zamykanej plastikowej torbie; seal bag. Odwróć torbę kilka razy, aby równomiernie pokryć steki. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
W międzyczasie wymieszaj masło i pozostałe 2 łyżki. papryka chipotle do dobrze wymieszanej; przykryć. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjąć steki z marynaty; wyrzucić worek i marynatę. Steki z grilla 8 do 10 min. dla średnio rzadkich do średnich doneness, obracając od czasu do czasu i szczotkowanie z reserved mieszanki sosu stek.
Wyjąć steki z grilla; pokroić na pół. Przed podaniem wymieszać z masłem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.