Boczek Klonowy Duszona Brukselka
Klonowy bekon duszone brukselki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka boczku, soli, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona brukselka z boczkiem, Duszona Brukselka Z Boczkiem Przepis, oraz Duszona brukselka z cydrem i boczkiem.
Instrukcje
Brukselkę opłukać pod zimną wodą i odstawić na suchą szmatkę do wyschnięcia. Po wyschnięciu pokrój każdy kiełek na ćwiartki i odstaw na bok.
Umieść paski boczku na desce do krojenia i pokrój w paski 3/4 cala. W średnim saute patelni, rozgrzać lardons na średnim ogniu, aż ostry. Odcedzić lardony z patelni i położyć na papierowych ręcznikach. Na patelni trzymać tłuszcz z boczku, dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu masła dodajemy brukselkę i często mieszamy.
Saute aż kiełki zaczną brązowieć.
Dodać lardons powrotem do kiełków i dodać syrop klonowy.
Podgrzewać, aż syrop wydaje się przyklejać do brukselki i osiągnąć głęboką karmelizację. Doprawić solą i pieprzem.