Boczek Klonowy Duszona Brukselka

Boczek Klonowy Duszona Brukselka
Klonowy bekon duszone brukselki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka boczku, soli, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona brukselka z boczkiem, Duszona Brukselka Z Boczkiem Przepis, oraz Duszona brukselka z cydrem i boczkiem.

Instrukcje

1
Brukselkę opłukać pod zimną wodą i odstawić na suchą szmatkę do wyschnięcia. Po wyschnięciu pokrój każdy kiełek na ćwiartki i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Umieść paski boczku na desce do krojenia i pokrój w paski 3/4 cala. W średnim saute patelni, rozgrzać lardons na średnim ogniu, aż ostry. Odcedzić lardony z patelni i położyć na papierowych ręcznikach. Na patelni trzymać tłuszcz z boczku, dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu masła dodajemy brukselkę i często mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Saute aż kiełki zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
4
Dodać lardons powrotem do kiełków i dodać syrop klonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
KiełkiKiełki
5
Podgrzewać, aż syrop wydaje się przyklejać do brukselki i osiągnąć głęboką karmelizację. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn