Boczek, cebula i orzech Kugelhopf
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj boczku, cebuli i orzecha włoskiego Kugelhopf. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 390 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką migdały, sól, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Owoce i orzech Kugelhopf, Mini-pieczywo z boczku, cebuli i orzecha włoskiego, oraz Kugelhopf.
Instrukcje
Na średniej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe.
Dodaj cebulę na patelni i gotować, mieszając, aż zmięknie, ale nie rumiane, o 5 protokół; za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do ręczników papierowych.
W mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę, połączyć mleko, cukier i drożdże i odstawić na 5 minut.
Dodać jajko i sól i ubić na średniej prędkości, aż do wymieszania. Stopniowo dodawaj mąkę i kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie elastyczne, około 4 minut. Stopniowo dodawać 11 łyżek zmiękczonego masła, ubijając, aż ciasto wyjdzie czysto z boku miski, o 8 protokół. Na małej prędkości, ubić w boczek, cebula i orzechy włoskie, aż równomiernie rozłożone w całym cieście. Przykryć miskę plastikową folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 2 do 3 godzin.
Obficie masło 9-calowy Kugelhopf formy lub karbowany rurki patelni i ustawić migdały w wgłębieniach na dole. Rozwałkuj ciasto, uformuj je w kulkę i zrób dziurę w środku. Ustaw pierścień ciasta w formie, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia, aż ciasto prawie osiągnie szczyt formy, około 1 godziny.
Piec kugelhopf przez około 40 minut, lub do złotego koloru.
Przenieś do stojaka i odstaw na 10 minut, a następnie rozpakuj.
Posmaruj roztopionym masłem jeszcze ciepłym i podawaj w temperaturze pokojowej.