Boczek, Bourbon i gorąca czekolada z orzechów laskowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj boczek, Bourbon i gorącą czekoladę z orzechów laskowych. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 513 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. 3289 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka słodko-gorzkich chipsów czekoladowych, bourbon, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bułeczki cynamonowe z boczkiem, burbonem i orzechami laskowymi, Bourbon i Hot Fudge Milkshake, oraz Dżem Bourbon Boczek Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużym, patelnia o dużym dnie na średnim ogniu, aż ostry i renderowane.
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Wlać tłuszcz do małej miseczki i widelcem wymieszać skrobię kukurydzianą.
W średnim rondlu wymieszaj kakao z cukrem i solą. Wymieszaj zarezerwowany tłuszcz boczku/mieszankę skrobi kukurydzianej, mleko, czekoladę mleczną i słodko-gorzką czekoladę.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż stale mieszając, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gorąca. Delikatnie ubijać, aby całkowicie homogenizować mieszaninę.
Dodaj Frangelico i bourbon.
Wlać do poszczególnych filiżanek. Wierzch z bitą śmietaną, posiekanymi tostami z orzechów laskowych i paskiem boczku.