Bochenek Pomarańczowy
Pomarańczowy Bochenek może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sok pomarańczowy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 277 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bochenek Jagodowo-Pomarańczowy, Orange Pull - Apart Bochenek, oraz Ciasto Z Bochenkiem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i orzechy.
W dużej misce ubić masło lub margarynę i 1 szklankę cukru. Ubić jajka po kolei. Wymieszać ze skórką i 1/2 szklanki soku.
Wlać mieszaninę mąki i mieszać do zwilżenia. Przekształcić w nasmarowane 9 x 5 x 3 cala bochenek patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub do momentu zakończenia.
Wyjmij bochenek z piekarnika, ale nie z patelni.
Połącz 1/2 szklanki soku pomarańczowego z 1/4 szklanki cukru w małym rondlu.
Podgrzać i wymieszać, aby rozpuścić cukier. Łyżka glazury na gorącym bochenku.
Pozostaw na patelni na 10 minut przed wyjęciem bochenka do szafy w celu ostygnięcia.