Blue Corn Cuban Taco
Przepis Blue Corn Cuban Taco jest gotowy w około 1 godzinę i 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 769 kalorii, 62g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marynowane jalapenos, sok z pomarańczy, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kubańska kukurydza na kolbie, Kukurydza Kubańska, oraz Grillowana kukurydza na kolbie z kubańskim akcentem.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia ubić 3 łyżki oleju, soku pomarańczowego, czosnku i oregano, dodać wieprzowinę i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Rozgrzać grill do wysokiej lub nonstick saute patelni z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego na średnim ogniu na piecu.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i umieścić na grillu. Grill, aż złoto brązowy i lekko zwęglone i natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka rejestry mięsa 150 stopni F, O 12 do 15 minut.
Wyjmij z grilla i pozostaw 5 minut przed krojeniem na plastry o grubości 1/4 cala.
Zmniejsz ciepło grilla do średniego.
Umieść tortille na grillu i grilluj przez około 10 sekund na stronę, aby były giętkie.
Połóż tortille na płaskiej powierzchni. Składniki podzielić równomiernie na 1 połowę każdej tortilli. Zacznij od 1 plasterka sera, następnie szynki, a następnie kilka plastrów wieprzowiny, kilka plastrów jalapenos i kolejny kawałek sera. Złóż górę tortilla na składniki i naciśnij na nim.
Szczotkuj szczyty tortilli z pozostałą ilością oleju i umieść na grillu, od strony oleju w dół i grilluj, aż lekko się zarumienią, naciskając na tortille, aby spłaszczyć, 3 do 4 minut.
Posmaruj szczyty tortilli olejem, odwróć i kontynuuj grillowanie, naciskając na tortille, aż się zrumienią i ser się stopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.