Blintzes z jabłkami i jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie,więc spróbuj blintzes z jabłkami i jagodami. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 56 fanów. Mieszanka łyżki soku z cytryny, mielonego cynamonu, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Blueberry Blintzes, Blueberry Blintzes, oraz Blintzes Z Serem Jagodowo-Cytrynowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj naleśniki według klasycznego przepisu (patrz "dobrze pasuje").
Ubić mascarpone, ekstrakt waniliowy, 1 łyżkę cukru i żółtko, aż będzie gładkie i dokładnie połączone, odstawić. Połowę masła rozpuścić na dużej patelni i dodać połowę jabłek i połowę pozostałego cukru. Gotować, aż jabłka zmiękną i zaczną karmelizować.
Wyjąć z patelni i gotować pozostałe jabłka w ten sam sposób. Odstawić.
Dodać jagody do patelni, gotować przez 1-2 min, aż zaczną zmiękać, zdjąć z patelni i dodać połowę do jabłek.
Wszystkie składniki sosu umieścić w rondlu z 75 ml wody i gotować na małym ogniu, aż Borówki zaczną się rozkładać. Przepchnij mieszaninę przez cienkie sito nylonowe, posmakuj i w razie potrzeby dodaj cukier lub sok z cytryny.
Dodaj zarezerwowane zmiękczone jagody i wlej do dzbanka do serwowania.
Piekarnik nagrzać do 180C / 160C wentylator / Gaz
Ułóż naleśniki na powierzchni roboczej i podziel mieszankę mascarpone na środek każdego naleśnika w zgrabnym dolopie. Dodać mascarpone mieszanką jabłek i jagód i złożyć na boki naleśników, aby całkowicie zamknąć nadzienie w zgrabnej kwadratowej paczce. Ułóż bliny w naczyniu żaroodpornym i rozetrzyj z odrobiną cukru i szczyptą zmielonego cynamonu.
Piec na środkowej półce przez około 10-15 minut lub do rozgrzania.
Podawać 2 blinty na osobę z sosem borówkowym obok w dzbanku.