Blanquette de Veau
Blanquette de Veau może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 48g białka, oraz 27 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka skrobi kukurydzianej, cebuli, cielęciny bez kości i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Blankiet z cielęciny, Blankiet Cielęcy, oraz Piccata De Veau È La Poutargue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać mięso i umieścić na patelni 5-do 6-quart.
Dodaj bulion, marchew, goździki, liście laurowe i ziarna pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć i gotować delikatnie, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 1 do 1 1/4 godziny.
W międzyczasie opłukać grzyby; odciąć i wyrzucić odbarwione końce łodygi. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, roztopić masło; dodać grzyby i cebulę, wymieszać, przykryć, i gotować, wstrząsając patelni lub mieszając często, aż soki grzybowe odparowały i warzywa zaczynają brązowieć, o 15 protokół.
Gdy cielęcina będzie miękka, mięso i przyprawy przełożyć łyżką szczelinową na patelnię z grzybami i cebulą( jeśli to konieczne); w razie potrzeby wyrzucić goździki i liście laurowe.
Dodaj skórkę cytryny i śmietanę do bulionu w 5-do 6-quart patelni i gotować, odkryte, na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, 10 do 15 protokół. Natkę pietruszki wymieszać.
W małej misce zmiksuj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody na gładką masę; wymieszaj z wrzącymi sokami cielęcymi.
Dodać sok z cytryny i mięso i warzywa; mieszać delikatnie, aż mięso będzie gorące, 2 do 3 protokół.
Dodać sól do smaku i dusić kaszę do szerokich misek