Blankiet z cielęciny

Blankiet z cielęciny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Blanquette cielęciny spróbować. Ten przepis służy 6. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 773 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, tagliatelle, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blankiet Cielęcy, Blanquette de Veau, oraz Cielęcina Marsala.

Instrukcje

1
Do dużego rondla wlać bulion i wino, następnie dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać czosnek i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Cielęcinę z nadmiaru tłuszczu i pokroić w duże kostki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Dodaj do patelni z grzybami. Powrót do gotować na wolnym ogniu, dobrze doprawić, a następnie gotować przez 20 minut, aż mięso będzie po prostu miękkie; pozostawić dłużej, jeśli nie. Gulasz można na tym etapie schłodzić i schłodzić lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Gotowe do podania ubić żółtka i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z chrzanem lub musztardą, energicznie wymieszać z żółtkami i śmietaną, następnie mieszać, aż zacznie lekko zgęstnieć. Uważaj, aby nie przegrzać, bo mieszanina się zsiadnie. Masło wymieszać, zdjąć patelnię z ognia, następnie wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Sprawdź jeszcze raz przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Tymczasem gotować tagliatelle zgodnie z instrukcją opakowania około 3 minut na świeży makaron, do 10 minut na suszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaronświeży Makaron
TagliatelleTagliatelle
7
Odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Zrobić beczkę makaronu (patrz powyżej po prawej) lub po prostu podzielić na sześć rozgrzanych talerzy. Łyżka Blanquette z cielęciny na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Zrób "beczkę" z tagliatelle Gordon ' s way: podnieś kilka nitek makaronu, kopanie widelcem rzeźbiarskim do garnka 3-4 razy. Podnieś makaron, aby nici zawiesiły się swobodnie i dociśnij do boku patelni. Następnie, trzymając (czystymi) palcami, zacznij przekręcać makaron w kształt beczki, raz lub dwa razy naciskając na stronę patelni, aby zgnieść. Kiedy wszystkie nici są nawinięte, Zakończ widelec do środka talerza i delikatnie odepchnij makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
TagliatelleTagliatelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn