Blankiet z cielęciny

Blankiet z cielęciny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Blanquette cielęciny spróbować. Ten przepis służy 6. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 773 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, tagliatelle, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blankiet Cielęcy, Blanquette de Veau, oraz Cielęcina Marsala.

Instrukcje

1
Do dużego rondla wlać bulion i wino, następnie dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać czosnek i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Cielęcinę z nadmiaru tłuszczu i pokroić w duże kostki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Dodaj do patelni z grzybami. Powrót do gotować na wolnym ogniu, dobrze doprawić, a następnie gotować przez 20 minut, aż mięso będzie po prostu miękkie; pozostawić dłużej, jeśli nie. Gulasz można na tym etapie schłodzić i schłodzić lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Gotowe do podania ubić żółtka i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z chrzanem lub musztardą, energicznie wymieszać z żółtkami i śmietaną, następnie mieszać, aż zacznie lekko zgęstnieć. Uważaj, aby nie przegrzać, bo mieszanina się zsiadnie. Masło wymieszać, zdjąć patelnię z ognia, następnie wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Sprawdź jeszcze raz przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Tymczasem gotować tagliatelle zgodnie z instrukcją opakowania około 3 minut na świeży makaron, do 10 minut na suszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaronświeży Makaron
TagliatelleTagliatelle
7
Odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Zrobić beczkę makaronu (patrz powyżej po prawej) lub po prostu podzielić na sześć rozgrzanych talerzy. Łyżka Blanquette z cielęciny na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Zrób "beczkę" z tagliatelle Gordon ' s way: podnieś kilka nitek makaronu, kopanie widelcem rzeźbiarskim do garnka 3-4 razy. Podnieś makaron, aby nici zawiesiły się swobodnie i dociśnij do boku patelni. Następnie, trzymając (czystymi) palcami, zacznij przekręcać makaron w kształt beczki, raz lub dwa razy naciskając na stronę patelni, aby zgnieść. Kiedy wszystkie nici są nawinięte, Zakończ widelec do środka talerza i delikatnie odepchnij makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
TagliatelleTagliatelle
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn