Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Blanquette cielęciny spróbować. Ten przepis służy 6. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 773 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, tagliatelle, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blankiet Cielęcy, Blanquette de Veau, oraz Cielęcina Marsala.
Instrukcje
1
Do dużego rondla wlać bulion i wino, następnie dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać czosnek i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Cielęcinę z nadmiaru tłuszczu i pokroić w duże kostki wielkości kęsa.
Dodaj do patelni z grzybami. Powrót do gotować na wolnym ogniu, dobrze doprawić, a następnie gotować przez 20 minut, aż mięso będzie po prostu miękkie; pozostawić dłużej, jeśli nie. Gulasz można na tym etapie schłodzić i schłodzić lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Gotowe do podania ubić żółtka i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z chrzanem lub musztardą, energicznie wymieszać z żółtkami i śmietaną, następnie mieszać, aż zacznie lekko zgęstnieć. Uważaj, aby nie przegrzać, bo mieszanina się zsiadnie. Masło wymieszać, zdjąć patelnię z ognia, następnie wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Sprawdź jeszcze raz przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Srebrne Nonpareile
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Tymczasem gotować tagliatelle zgodnie z instrukcją opakowania około 3 minut na świeży makaron, do 10 minut na suszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaron
Tagliatelle
7
Odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Zrobić beczkę makaronu (patrz powyżej po prawej) lub po prostu podzielić na sześć rozgrzanych talerzy. Łyżka Blanquette z cielęciny na wierzchu i podawać.
Zrób "beczkę" z tagliatelle Gordon ' s way: podnieś kilka nitek makaronu, kopanie widelcem rzeźbiarskim do garnka 3-4 razy. Podnieś makaron, aby nici zawiesiły się swobodnie i dociśnij do boku patelni. Następnie, trzymając (czystymi) palcami, zacznij przekręcać makaron w kształt beczki, raz lub dwa razy naciskając na stronę patelni, aby zgnieść. Kiedy wszystkie nici są nawinięte, Zakończ widelec do środka talerza i delikatnie odepchnij makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tagliatelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem