Blankiet z cielęciny

Blankiet z cielęciny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Blanquette cielęciny spróbować. Ten przepis służy 6. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 773 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, tagliatelle, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blankiet Cielęcy, Blanquette de Veau, oraz Cielęcina Marsala.

Instrukcje

1
Do dużego rondla wlać bulion i wino, następnie dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać czosnek i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Cielęcinę z nadmiaru tłuszczu i pokroić w duże kostki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Dodaj do patelni z grzybami. Powrót do gotować na wolnym ogniu, dobrze doprawić, a następnie gotować przez 20 minut, aż mięso będzie po prostu miękkie; pozostawić dłużej, jeśli nie. Gulasz można na tym etapie schłodzić i schłodzić lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Gotowe do podania ubić żółtka i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z chrzanem lub musztardą, energicznie wymieszać z żółtkami i śmietaną, następnie mieszać, aż zacznie lekko zgęstnieć. Uważaj, aby nie przegrzać, bo mieszanina się zsiadnie. Masło wymieszać, zdjąć patelnię z ognia, następnie wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Sprawdź jeszcze raz przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Tymczasem gotować tagliatelle zgodnie z instrukcją opakowania około 3 minut na świeży makaron, do 10 minut na suszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaronświeży Makaron
TagliatelleTagliatelle
7
Odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Zrobić beczkę makaronu (patrz powyżej po prawej) lub po prostu podzielić na sześć rozgrzanych talerzy. Łyżka Blanquette z cielęciny na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Zrób "beczkę" z tagliatelle Gordon ' s way: podnieś kilka nitek makaronu, kopanie widelcem rzeźbiarskim do garnka 3-4 razy. Podnieś makaron, aby nici zawiesiły się swobodnie i dociśnij do boku patelni. Następnie, trzymając (czystymi) palcami, zacznij przekręcać makaron w kształt beczki, raz lub dwa razy naciskając na stronę patelni, aby zgnieść. Kiedy wszystkie nici są nawinięte, Zakończ widelec do środka talerza i delikatnie odepchnij makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
TagliatelleTagliatelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn