Biszkopt Morelowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj biszkoptu morelowego. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten przepis służy 10. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z migdałów, nektaru z moreli, proszku do pieczenia i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Biszkopt morelowy i ratafia, Świeży Biszkopt Morelowo-Miodowy (Po Rosyjsku), oraz Bezcukrowa i bezglutenowa biszkopt Morelowy Wicklewood dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mąkę przesiać, 3/4 szklanki cukru, sól i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek.
Dodać żółtka do mieszanki mąki wraz z sokiem morelowym i ekstraktami z wanilii i migdałów. Beat na niskiej prędkości miksera elektrycznego przez około 1 minutę.
Przed ubiciem białek dobrze umyć ubijaki. W szklanej lub metalowej misce (nie używaj plastiku) ubijaj białka, aż będą puszyste. Stopniowo ubijaj w 1/2 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Delikatnie złóż mieszankę żółtko-mąkę na białka około 1/4 na raz. Nie mieszaj, bo ciasto nie będzie gąbczaste. Delikatnie obróć ciasto w nieczystą patelnię z rurką.
Piec około 40 do 50 minut. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami i ostudzić. Gdy ciasto ostygnie, wyjmij je z patelni.