Bistecca Fiorentina
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Over-the-Coals Bistecca Fiorentina może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 690 kalorii, 58g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól cytrusowa, stek z t-bone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bistecca Fiorentina Przepis, Bisteccan alla Fiorentina, oraz Bourbon, Borówka i brzoskwinia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gorący ogień w ognisku lub grillu opalanym drewnem, a następnie pozwól węgłom spalić się na gorące kawałki żaru (6-7 sekundowy ogień).
Stek ułożyć bezpośrednio na rozgrzanych węglach i podsmażyć. Stek obrócić i obficie doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 5 do 6 minut, aż stek zostanie zwęglony z jednej strony i można go łatwo usunąć z węgli. Obrócić i doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Gotować przez 5 do 6 minut z drugiej strony na średnio rzadkie. Jeśli używasz grilla, czas potrzebny na gotowanie będzie 5 minut więcej na stronę, ponieważ mięso znajduje się nad węglami, a nie w węglach.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 5 minut.
Wymieszać rukolę z czosnkiem, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny i sól do smaku.
Pokroić stek na 1/4-cala-grube ukośne plastry.
Podawać natychmiast, posypane sałatką z rukoli, grubą solą morską lub solą wędzoną i wiórkami parmezanu.
W razie potrzeby skropić oliwą z oliwek.
Autor: Mary Karlin, Copyright © 200
Copyright © 2009 by Ed Anderson. Wydany przez Ten Speed Press.