Biscotti Migdałowo-Cytrynowe Oblane Białą Czekoladą
Biscotti Migdałowo-Cytrynowe Oblane Białą Czekoladą to bezglutenowa i bezmleczna przekąska. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20 porcjom. Jedna porcja zawiera 241 kalorii , 4 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę kukurydzianą, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przygotowało 16 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 25% , to danie nie jest już takie super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Biscotti cytrynowo-migdałowe z białą czekoladą , Biscotti migdałowo-cytrynowe zanurzane w białej czekoladzie i Biscotti z mieszanymi orzechami zanurzane w białej czekoladzie .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Dużą blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól.
W innej dużej misce ubijaj cukier i jajka elektryczną mieszanką do bladożółtego koloru, około 3 minut.
Dodaj skórkę z cytryny, następnie mąkę i ubijaj, aż składniki się połączą. (Ciasto będzie lepkie). Wmieszaj migdały.
Odstaw ciasto na 5 minut.
Ciasto podzielić równomiernie na 2 równe kopczyki i ułożyć na przygotowanej blasze. Wilgotnymi rękami równomiernie rozłóż ciasto i uformuj 2 (9 na 3 cale) polana.
Piec 35 minut, aż lekko się zarumieni. Schłodzić przez 5 minut. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój kłody w poprzek na ukośne plasterki o grubości 3/4 cala. Ułóż biscotti przekrojoną stroną do dołu na tej samej blasze do pieczenia.
Piec, aż ciasteczka będą jasnozłote, około 25 minut.
Umieść kawałki czekolady w średniej misce.
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą tak, aby dno garnka nie dotykało wody. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Zanurz koniec każdego biscotti w czekoladzie.
Przenieść maczane biscotti na drucianą kratkę, ustawić na blasze do pieczenia, aż czekolada stwardnieje. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wilson Creek Coconut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kokos Wilson Creek