Biriyani
Biriyani może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,81 zł za porcję. Jeśli masz garam masala, sól i pieprz, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Hydrabadi Dum Biriyani, Owoce Morza Biriyani, oraz Kurczak Biriyani.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Wymieszać z jogurtem i octem.
Umieścić cebulę na patelni, i gotować do miękkości.
Wymieszać w czosnku, pasta imbirowa, zielona papryka chile, i pomidory. Gotować i mieszać, aż pomidory będą miękkie. Doprawić masalą garam, miętą, solą i pieprzem i wymieszać z kolendrą.
Umieść kurczaka na patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i kontynuować gotowanie 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż soki z kurczaka uruchomić jasne.
Doprowadzić wodę i ryż do wrzenia w dużym garnku.
Wymieszać z liściem laurowym, zielonym kardamonem, czarnym kardamonem i cynamonem. Doprawić solą do smaku. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
W oddzielnym garnku na przemian mieszankę ryżu i kurczaka warstwami, posypując ryżem.
Posypać barwnikiem spożywczym i wymieszać do podania.