Bibingka Chinky ' ego
Bibingkan Chinky jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko skondensowane, mleko kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Allrecipes ma 17 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Spróbuj Bibingka, Bibingka, oraz Easy Bibingka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga: maniok, znany również jako maniok, tapioka lub yucca, można znaleźć w filipińskich lub latynoamerykańskich sklepach spożywczych. Zazwyczaj sprzedawane mrożone i tarte.
Maniok wymieszać z mlekiem kokosowym, roztopionym masłem i jajkami. Wymieszać z białym cukrem, solą, wanilią, serem i skórką cytrynową.
Wlać ciasto do 9x5 calowy bochenek patelni i piec w 350 stopni F (175 C) przez 30-35 minut lub aż gotowe.
Aby zrobić polewę: w rondlu umieścić 2 szklanki mleka kokosowego, mleka skondensowanego, mąki i trochę startego sera i gotować, stale mieszając. Po zgęstnieniu dodajemy lekko ubite żółtka. Gotować przez dwie minuty.
Rozprowadzić na wierzchu gotowanej manioku i piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez dziesięć minut lub do złotego koloru.