Biały Chleb Miodowy
Chleb miodowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Na 23 centy za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Ten przepis z Foodnetwork ma 12 fanów. Mieszanka masła, białka jaj, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 36%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy obejmują Biały chleb mleczno-miodowy, Białawy chleb z pestkami słonecznika i miodem, oraz Pieczone białe brzoskwinie i makaron buraczany z miodowo-miętowym białym balsamem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieścić wodę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w zaczep do ciasta. Jeśli miska jest zimna, upewnij się, że temperatura wody nie spada poniżej 110 stopni F.
Dodać drożdże i cukier; wymieszać i pozostawić do rozpuszczenia przez 5 minut.
Dodać mleko, masło i miód.
Mieszać na średniej prędkości aż do zmieszania.
Dodać żółtka, 3 szklanki mąki i sól.
Mieszaj na małej prędkości przez około 5 minut. Z mikserem nadal na niskiej prędkości, dodać 2 Więcej szklanki mąki. Zwiększ prędkość do średniej i powoli dodaj tylko tyle pozostałej mąki, aby ciasto nie przykleiło się do miski.
Dodaj mąkę powoli; zawsze możesz dodać więcej, ale nie możesz jej wyjąć. Zagniatać na średniej prędkości przez około 8 minut, dodając mąkę w razie potrzeby.
Ciasto wyrzucić na mąkę i ugniatać ręcznie przez minutę, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Miskę posmarować masłem, włożyć ciasto do miski, a następnie obrócić tak, aby wierzch był lekko posmarowany masłem. Przykryj miskę wilgotnym ręcznikiem i pozwól jej podnieść się przez godzinę, aż podwoi się objętość.
Posmaruj dwie 9 x 5-calowe patelnie bochenkiem masłem. Ciasto podzielić na pół, każdą połowę rozwałkować na kształt bochenka i umieścić na przygotowanej patelni. Przykryj ponownie wilgotnym ręcznikiem i odstaw na godzinę, aż podwoi się objętość.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. gdy ciasto jest gotowe, wyszczotkuj wierzchołki białkiem i piecz pieczywo przez 40 do 45 minut, aż wydadzą się puste po stuknięciu. Wyjmij je z patelni i ostygnij całkowicie na stojaku drucianym przed krojeniem.