Białe kulki miętowe
Przepis White Peppermint Snowballs można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 36 osób i kosztuje 12 centów za porcję. Ta przystawka ma 87 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukierki miętowe, ciasto na ciasteczka cukrowe, cukier puder i kilka innych składników, możesz ją przygotować. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest idealny na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Wypróbuj Peppermint White Chocolate Fudge , Peppermint Hot Chocolate Cupcakes i Chocolate Peppermint Cookies , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Pokrój ciasto na 8 kawałków. W misce miksera elektrycznego, na średniej prędkości dokładnie wymieszaj kawałki ciasta, ekstrakt z mięty pieprzowej, 1/3 szklanki pokruszonych cukierków miętowych i 1/2 szklanki cukru pudru.
Rozwałkuj ciasto na kulki o średnicy 1 cala. Ułóż je w odstępach 2 cali na wyłożonych papierem do pieczenia blachach do ciastek i piecz, aż będą gotowe, około 8 do 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do lekkiego ostygnięcia na kratce.
Dodaj 1/2 szklanki pozostałego cukru pudru do małej miski. Gdy ciasteczka są jeszcze ciepłe, obtocz je w cukrze.
Posyp pokruszonymi cukierkami miętowymi i podawaj.
Po ostygnięciu ciasteczka lekko się spłaszczą.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Przekrój rolkę ciasta na pół.
Umieść połówki w oddzielnych dużych miskach. W jednej misce dokładnie wymieszaj 1/4 szklanki mąki i ekstrakt z mięty pieprzowej z ciastem na ciasteczka. Do drugiej miski dodaj pozostałą 1/4 szklanki mąki i wystarczającą ilość barwnika spożywczego, aby uzyskać czerwone ciasto.
Dokładnie wymieszaj rękami w rękawiczkach, aż kolory będą dobrze wymieszane.
Podziel białe i czerwone ciasto na 24 części (łącznie 48 części).
Z każdego kawałka uformuj wałek o długości 8 cali i średnicy około 1/4 cala.
Aby nadać kształt laskom cukrowym, ułóż 1 sznurek każdego koloru obok siebie na wyłożonych papierem pergaminowym blachach do ciastek. Delikatnie skręć razem i uformuj laskę cukrową. Powtórz z pozostałymi kawałkami, zachowując odstępy około 2 cali między ciasteczkami.
Piec, aż brzegi lekko się zrumienią, około 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na około 5 minut, zanim przeniesiesz ciasteczka na kratki. Delikatnie wyjmij je z blach za pomocą długiej metalowej szpatułki i ostudź na kratkach.