Biała Pizza z rukolą
Biała Pizza z rukolą to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1004 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, tymianek, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć suche drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Biała Pizza z rukolą, Biała Pizza Z Rukolą, oraz Pizza Rukola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta, połączyć wodę, drożdże, miód i 3 łyżki oliwy z oliwek w misce miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta. Gdy drożdże się rozpuszczą, dodaj 3 szklanki mąki, następnie 2 łyżeczki soli i wymieszaj na średniej prędkości. Podczas mieszania dodać do 1 szklanki więcej mąki, lub tylko tyle, aby miękkie ciasto.Zagniataj ciasto przez około 10 minut, aż będzie gładkie, posypując je mąką w razie potrzeby, aby nie przylepiło się do miski. Gdy ciasto będzie gotowe, obróć je na mąkę i wyrabiaj ręcznie kilkanaście razy. Powinien być gładki i elastyczny.
Ciasto umieść w dobrze naoliwionej misce i obróć, aby lekko pokryć olejem. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Tymczasem zrobić olej czosnkowy.
Umieść 1/2 szklanki oliwy z oliwek, czosnek, tymianek i płatki czerwonej papryki w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Gotować przez 10 minut, upewniając się, że czosnek nie pali. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni. (Upewnij się, że piekarnik jest czysty!)
Ciasto wylać na deskę i podzielić na 6 równych części.
Umieść je na patelni wyłożonej pergaminem i przykryj wilgotnym ręcznikiem. Pozostawić ciasto na 10 minut. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce do 4 godzin.
Naciśnij i rozciągnij każdą kulkę w 8-calowe koło i umieść 2 koła na każdej pergaminowej blasze. (Jeśli schłodziłeś ciasto, wyjmij je z lodówki około 30 minut wcześniej, aby osiągnęło temperaturę pokojową.)
Pizze posmarować olejem czosnkowym, a każdą obficie posypać solą i pieprzem.
Posypać pizze równomiernie Fontina, mozzarella, i ser kozi.
Skropić każdą pizzę 1 łyżką więcej oleju czosnkowego i piec przez 10 do 15 minut, aż skórki są chrupiące i sery zaczynają brązowieć.
W międzyczasie, na vinaigrette, ubij razem 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gdy pizze są gotowe, umieścić rukolę w dużej misce i wrzucić tyle cytryny vinaigrette do zwilżenia.
Na każdej pizzy umieścić dużą pęczek rukoli i podawać natychmiast.