Biała Pizza z pieczonym czosnkiem i zielonymi oliwkami
Biała Pizza z pieczonym czosnkiem i zielonymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2236 kalorii, 76g białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 8,66 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wstępnie upieczoną skórkę do pizzy, mieszankę sera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Biała Pizza z pieczonym czosnkiem i zielonymi oliwkami, Pieczony Czosnek Biały Sos Pizza, oraz Pieczony czosnek, kurczak i szpinak Biała Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Pokrój wierzch z główki czosnku i posyp odrobiną soli.
Umieścić na placu z folii aluminiowej i skropić oliwą z oliwek. Owinąć folię luźno wokół czosnku.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż goździki będą miękkie.
Skropić oliwę z opakowania foliowego czosnku na skórce pizzy i pędzla, aby równomiernie rozprowadzić.
Posypać zielone oliwki na skórce. Wierzch z rozdrobnionym serem. Wycisnąć ząbki czosnku ze skórek papieru i rozprowadzić na wierzchu pizzy.
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, lub do czasu, aż ser topi się i bąbelki, a krawędzie są ładnie rumiane. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, następnie pokroić i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator