Bezy Jagodowe
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Bezy jagodowe mogą być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jeżyny, krem z kamienia nazębnego, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bardzo jagodowe smażenie z bezami i sorbetem lub lodami, Bezy, oraz Bezy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem (najlepiej wyposażonym w wire-whisk attachment) na dużej prędkości, ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego do spienienia. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, około 1 łyżki stołowej na raz, uderzając dobrze po każdym dodaniu i od czasu do czasu skrobając boki miski, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty(patrz końcówka 2 poniżej).
Linia dwa 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia z gotowania pergamin lub płaszcz arkusze z gotowania-olej sprayu lub masła. Kopiec bezy w ośmiu równych porcjach (skąpe 1/2 szklanki dla każdej) na arkuszach, w odstępie co najmniej 3 cale od siebie. Uformuj każdy z nich w okrągłe 4 cale (postępuj zgodnie z końcówką 3 poniżej).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bezy brzmią pusto po naciśnięciu i poczują się twarde w dotyku, około 1 1/2 godziny( 1 1/4 godziny w ciepło konwekcyjnym); Zmień pozycje blachy w połowie pieczenia. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić bezy w zamkniętym piekarniku, aż całkowicie ostygnie, 2 do 2 1/2 godziny dłużej.
Krótko przed podaniem opłucz i osusz jagody; osusz ręcznikiem. W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubijaj śmietanę do uzyskania miękkich szczytów. Mikser ubić i ubić cukrem do smaku (ok. 2 łyżki stołowe).
Ustaw bezy na talerzach deserowych. Top z bitą śmietaną i jagodami.
Wire-whisk attachment wprowadza powietrze równomiernie do białek i tworzy małe pęcherzyki, które są zarówno mocniejsze, jak i bardziej elastyczne. Upewnij się, że miska i bijaki są czyste; każdy tłuszcz może zakłócać tworzenie się piany.
Bicie białek kwasem, takim jak krem z kamienia winnego lub octu, pomaga koagulować białko białka jaja. Chcesz sztywnych, lśniących szczytów. Mieszanka powinna być gładka, gdy pocierasz ją między palcami.
Uformuj mieszankę bezową w kształcie miski za pomocą małej, cienkiej szpatułki. Krawędzie powinny być nieco wyższe niż centra.